Wanneer ben je hoogzwanger?

Officieel ben je hoogzwanger als je 32 weken zwanger bent.

Wat kun je verwachten bij je zwangerschap vanaf 32 weken?

De verschillen zijn enorm en het is lastig te zeggen wat je precies kunt verwachten dit hangt af van verschillende factoren zoals bijvoorbeeld je conditie en de temperatuur buiten.

Zwangerschap in de winter is bijvoorbeeld anders dan wanneer het buiten 30 graden is. Tijdens je zwangerschap kun je beter niet in de volle zon gaan en binnen kan het behoorlijk warm worden, zorg dus dat je airco hebt als je weet dat je in de zomer gaat bevallen. Door de hitte gaan bijvoorbeeld je voeten behoorlijk dik worden en het kan zomaar zijn dat je niet meer met goed fatsoen in je schoenen komt. Het is aan te raden hier rekening mee te houden zodat je nog schoenen hebt als het eenmaal zover is.

Geen budget voor airco? zorg voor voldoende ijsjes en voor een voetenbadje.

BabyBaby

Ook in minder warme periodes kun je behoorlijk hinder ondervinden van het extra vocht in de benen en voeten, dan helpt het om niet teveel te lopen en regelmatig met de beentjes omhoog te gaan liggen. Een dagje shoppen is dan niet meer te doen als je hoogzwanger bent, zorg dat je alles voor die tijd in huis hebt.

Niet bij iedereen is het zo dat je last hebt van het extra vocht in de voeten en benen maar er rekening mee houden en je voorbereiden gaat eenvoudiger als je nog niet hoogzwanger bent.

Niet gewend om je tijd te vullen met veel liggen en je koest houden? hier een aantal tips om jezelf te vermaken tijdens de laatste loodjes:
- Lezen over wat je allemaal kunt verwachten bij de opvoeding
- Spelletjes spelen op je mobiel of tablet
- Al je verzekeringen & abonnementen eens doornemen om te kijken of het goedkoper kan
- Je man instrueren en genieten van al het werk dat voor je gedaan word ;)