Beschuit Met Muisjes

Alles over de zwangerschap, bevalling en je baby.

30 tot 33 weken zwanger

30 weken zwanger

De dertigste week van de zwangerschapLengte: 38 cm
Gewicht: 1300 gram

De meeste baby’s liggen al met hun hoofdje omlaag. Je hoeft je geen zorgen te maken wanneer dit bij jou nog niet het geval is. Jouw baby heeft nog zeker twee weken voldoende ruimte om zich te draaien.

Af en toe kun je een harde buik (een soort wee) hebben, deze zijn normaal en masseren jouw baby

31 weken zwanger

De eenendertigste week van de zwangerschapLengte: 39 cm
Gewicht: 1500 gram

Jouw baby ziet er al molliger uit. De donshaartjes en vernix beginnen langzaam te verdwijnen. De longen en spijsverteringsstelsel zijn bijna volledig ontwikkeld. In de luchttakken van de longen vormt zich een cellenlaag, die een bepaald vocht gaat afscheiden. Dit vocht zorgt ervoor dat de longetjes niet inklappen wanneer jouw baby voor het eerst ademt na de geboorte. Jouw baby kan nu zelfs de ogen open en dicht doen en zien in de baarmoeder.

Bij de bevestiging van inschrijving voor de kinderdagopvang of gastouderopvang, heb je een indicatie ontvangen van de kosten. Op basis van deze indicatie kun je een verzoek om bijdrage doen aan jouw werkgever. Wanneer je weet wat de werkgever(s) bijdragen in de kosten, kun je een overheidsbijdrage aanvragen via de belastingdienst.

Houdt er rekening mee dat wanneer je dit doet op basis van de indicatie, de daadwerkelijke kosten af kunnen wijken, omdat je bijvoorbeeld andere dagen of meer of minder dagen zult afnemen.

32 weken zwanger

De tweeendertigste week van de zwangerschapLengte: 40 cm
Gewicht: 1800 gram

Aan het eind van deze week is jouw baby zo goed als volgroeid. De onderhuidse vetlaag moet zich nog wel verder vormen. Deze laag helpt om jouw baby warm te houden buiten de baarmoeder. Mocht jouw baby nu toch worden geboren, dan zal het eerst nog in de couveuse moeten.

Wanneer je een jongetje verwacht, dan zijn de balletjes waarschijnlijk al ingedaald. Soms gebeurt dit pas na geboorte.

33 weken zwanger

De drieendertigste week van de zwangerschapLengte: 42 cm
Gewicht: 2000 gram

Normaal gezien ligt jouw baby nu met het hoofdje naar beneden, klaar om te worden geboren . Jouw baby heeft niet veel plaats meer, zodat omdraaien nu bijna niet meer mogelijk is.

 

week 25 t/m 29 week 25 t/m 29 | 30 t/m 33 weken | week 34 t/m 37 week 34 t/m 37