Beschuit Met Muisjes

Alles over de zwangerschap, bevalling en je baby.

25 tot 29 weken zwanger

25 weken zwanger

De vijfentwintigste week van de zwangerschapLengte: 32,5 cm
Gewicht: 650 gram

Jouw baby zal je nu beter voelen schoppen, want de botten worden steviger. De baby groeit heel regelmatig, maar wordt al wel wat dikker. Zo komen de proporties meer in verhouding. Ook worden de smaakpapillen gevormd.

 

26 weken zwanger

De zesentwintigste week van de zwangerschapLengte: 33 cm
Gewicht: 720 gram

De huid van jouw baby is volledig ondoorzichtig geworden. De baby begint een vetreserve op te bouwen. De vertakkingen van de luchtpijp worden al gevormd, maar de longen zelf zullen pas helemaal klaar zijn na de geboorte.

Als je licht op jouw baarmoeder laat schijnen, zal jouw baby het hoofd draaien. Er werken namelijk al een aantal optische zenuwen.

 

27 weken zwanger

De zevenentwintigste week van de zwangerschapLengte: 35 cm
Gewicht: 850 gram

Dit is het moment waarop jouw baby voor het eerst de ogen opent. De oogkleur is nu nog leigrijs, de definitieve kleur komt pas een paar maanden na de geboorte te voorschijn. Het haar en de gezichtskenmerken groeien nog steeds.

28 weken zwanger

De achtentwintigste week van de zwangerschapLengte: 36 cm
Gewicht: 950 gram

De bevalling is al dicht bij. Wanneer jouw baby nu onder professionele begeleiding wordt geboren, dan is het levensvatbaar.

Heb je je nog niet opgegeven voor zwangerschapsgymnastiek, dan kun je dat nu nog doen.

29 weken zwanger

De negenentwintigste week van de zwangerschapLengte: 37 cm
Gewicht: 1100 gram

De verhouding tussen het hoofd en het lichaam van jouw baby komen nu meer overeen. De baby vult jouw baarmoeder al bijna helemaal. Als je erop let, zul je merken dat er al een duidelijke regelmaat in de bewegingen zit. De meeste baby’s hebben namelijk al een eigen dag- en nachtritme.

 

week 21 t/m 24 week 21 t/m 24 | 25 t/m 29 weken | week 30 t/m 33 week 30 t/m 33