21 tot 24 weken zwanger

21 weken zwanger

De eenentwintigste week van de zwangerschap
Lengte: 27 cm
Gewicht: 380 gram

Jouw baby heeft nog alle ruimte om te bewegen, daardoor kun je de bewegingen de ene keer onder en de andere keer boven in je buik voelen.

Het huidje is al minder doorzichtig aan het worden. De tong is volledig ontwikkeld en de benen lijken beter in verhouding te staan met de rest van het lichaam. Ook de witte bloedlichaampjes zijn gevormd en spelen een belangrijke rol bij het bestrijden van ziekte en infecties.

Wanneer je een meisjes krijgt, dan is nu de vagina en de baarmoeder ontwikkeld.

Praktisch: Geboortekaartjes uitzoeken.

22 weken zwanger

De tweeentwintigste week van de zwangerschap
Lengte: 29 cm
Gewicht: 440 gram

Vooral wanneer je rust of slaapt, is jouw baby actief. Ben je actief, dan wordt jouw baby door jouw bewegingen als het ware in slaap gewiegd. Iedere foetus, hoe klein ook, heeft een eigen favoriete slaaphouding.


23 weken zwanger

De drieentwintigste week van de zwangerschap
Lengte: 30 cm
Gewicht: 500 gram

Jouw baby oefent de longetjes. Het vruchtwater wordt in en uit geademd. Ook beweegt de baby veel en reageert vaak al op aanraking of geluid.

De wenkbrauwen en oogleden zitten er al. Er zit nog geen pigment in de irissen. De lippen beginnen zich meer af te tekenen.

Wanneer je niet bent getrouwd en ook niet wilt gaan trouwen, denk dan aan de erkenning van de baby door de vader. Hiervoor ga je samen naar de Burgerlijke Stand.


24 weken zwanger

De vierentwintigste week van de zwangerschap
Lengte: 32 cm
Gewicht: 550 gram

Jouw baby is nog erg dun en groeit nu echt in de lengte. De armen en benen hebben de juiste hoeveelheid spieren en die worden ook vaak gebruikt. De bloedvaten in de longen ontwikkelen zich nu om zich voor te bereiden op het ademen.

Elk gewrichtje in het lichaampje is gebogen. De kin op de borst, de ellebogen tegen de zij, de handjes tegen het gezicht en zelfs de knietjes zijn gebogen. In de palm van de handjes en op de vingertoppen ontstaan nu ‘groefjes’.week 17 t/m 20 week 17 t/m 20 | 21 t/m 24 weken | week 25 t/m 29 week 25 t/m 29