Beschuit Met Muisjes

Alles over de zwangerschap, bevalling en je baby.

38 tot 40 weken zwanger

38 weken zwanger

De achtendertigste week van de zwangerschapLengte: 48 cm
Gewicht: 3200 gram

Jouw baby komt nu nog zo’n 28 gram per dag aan. De donshaartjes verdwijnen steeds meer en jouw baby probeert al te ademen. Soms komt er tijdens het ademen wat vocht in de luchtpijp en dan voel je dat de baby de hik heeft.

 

39 weken zwanger

De negenendertigste week van de zwangerschapLengte: ca 49 cm
Gewicht: 3300 gram

De darmen van jouw baby hebben zich gevuld met een groen-zwarte ontlasting (meconium). Dit is gevormd door een mengsel van gal, cellen uit de darmen en afvalstoffen uit de spijsverteringsklieren. Tijdens de eerste twee dagen na de bevalling komt deze eerste stoelgang naar buiten.

Wanneer je in het ziekenhuis bevalt, zorgt u er dan voor dat je jouw koffer alvast hebt ingepakt. Bekijk hier de benodigheden bevallen ziekenhuis lijst.

40 weken zwanger

De veertigste week van de zwangerschapLengte: ca 50 cm
Gewicht: ca 3400 gram

De beenderen van jouw baby zijn soepel en kunnen zich gemakkelijk aanpassen aan de vorm van het geboortekanaal. Dankzij de fontanellen (de openingen tussen de schedelbeenderen) kan ook het hoofdje zich versmallen tijdens de tocht naar buiten.

Niet veel baby’s komen precies op tijd. Sommige komen vroeger, andere later. De meeste laatkomertjes komen wel vaak binnen tien dagen na de uitgerekende datum. Er is geen reden om je ongerust te maken wanneer jouw baby nog wat langer wil blijven zitten. Inleiden doet men meestal na de 42ste week.

week 34 t/m 37 week 34 t/m 37 | 38 t/m 40 weken | week 4 t/m 7 week 4 t/m 7

Geef een reactie