Beschuit Met Muisjes

Alles over de zwangerschap, bevalling en je baby.

34 tot 37 weken zwanger

34 weken zwanger

De vierendertigste week van de zwangerschapLengte: 43 cm
Gewicht: 2250 gram

Het huidje van jouw baby wordt steeds soepeler en roziger. De schedel is nog buigzaam en zit nog niet helemaal aan elkaar. Hierdoor zal het de doorgang door het geboortekanaal versoepelen.

Jouw baby drinkt vruchtwater, wat goed is voor de ontwikkeling van de maag en darmen. Ook kan het licht en donker al goed onderscheiden en knippert het met de oogjes.

35 weken zwanger

De vijfeendertigste week van de zwangerschapLengte: 44 cm
Gewicht: 2500 gram

Jouw baby is volop bezig met verder opbouwen van de vetlaag. Jouw baarmoeder bereikt haar hoogste punt, dat wil zeggen dat jouw maag en longen steeds minder plaats hebben. Het kan dan ook zijn dat je last hebt van maagzuur en/of kortademigheid.

Zet alvast de telefoonnummers van de verloskundige of de doktersdienst in je agenda of hang ze naast de telefoon. Dat geldt natuurlijk ook voor het nummer van degene die eventueel bij jouw bevalling aanwezig zal zijn.

36 weken zwanger

De zesendertigste week van de zwangerschapLengte: 45 cm
Gewicht: 2900 gram

Rond deze tijd daalt jouw baby in. Het is mogelijk dat je wat meer druk voelt in je onderbuik. De baby is er nu bijna aan toe om te worden geboren, alleen de longetjes zijn nog niet helemaal klaar. De teen- en vingernagels zijn volledig ontwikkeld.

Wil je artikelen van de zwangerschap uitzetlijst lenen bij de thuiszorgwinkel, dan kun je dat het beste drie weken voor de uitgerekende datum regelen.

37 weken zwanger

De zevenendertigste week van de zwangerschapLengte: 46,5 cm
Gewicht: 3100 gram

Je voelt jouw baby wat minder bewegen. Dat is heel normaal, want de baby heeft nog maar weinig plaats. In deze week begint het nesthaar te verdwijnen en slaat jouw baby steeds meer vet op. Dit vet helpt om de lichaamstemperatuur op peil te houden na de geboorte.

week 30 t/m 33 week 30 t/m 33 | 34 t/m 37 weken | week 38 t/m 40 week 38 t/m 40