40 weken zwanger

« 40 weken zwanger »
Je baby is zo groot als een kleine pompoen
40 weken zwanger - afbeelding van de baby
50 cm - 3,4 kg
40 weken zwanger - de grootte van de baby
??
Elke moment...

Dit is de week waarin je uitgerekend bent. En jullie zullen vermoedelijk erg in de belangstelling staan en veel berichten of telefoontjes krijgen met de vraag of het al begonnen is. Wil je geen telefoontjes ontvangen, geef dat dan duidelijk aan.

Jouw baby in week 40 van de zwangerschap

In deze week van de zwangerschap zal de baby ongeveer 50 cm en zoín 3400 gram zijn. Zoals we vorige week al vertelde is elk gewicht tussen de 2500 en 4200 gram een gezond gewicht. De baby geeft zelf aan, wanneer het tijd is om geboren te worden. Als ouders kun je hier alleen maar op wachten. Zodra de baby de stof cortisol uitstoot, gaan bij jou de seinen op groen en kan de bevalling beginnen. Tot op heden hebben wetenschappers nog niet kunnen ontdekken wat de trigger is die ervoor zorgt dat een baby deze stof aanmaakt. Het is tot nu toe nog een medisch raadsel waarom de baby juist op dat moment aangeeft dat het geboren wil worden. Misschien heeft hij of zij er genoeg van en vindt hij of zij het wel goed geweest.

Zwangerschapssymptomen week 40

Ben je de hele zwangerschap begeleid door een verloskundige? Dan zal zij deze week een afspraak maken bij de gynaecoloog. In de loop van de volgende week zul je dan naar het ziekenhuis moeten voor een uitgebreide controle. Er wordt dan een hartfilmpje gemaakt, een echo om het vruchtwater en de placenta te checken. En zal de gynaecoloog jouw baarmoedermond voelen of deze al verweekt is. Na de controles zal er in overleg met jullie een afspraak gemaakt worden om de baby aan het eind van de 42ste week te halen. Maar de meeste vrouwen kunnen deze afspraak weer afzeggen, omdat ze vaak voor de afspraak zijn bevallen. Denk ook alvast na over wie jullie als eerste zullen bellen na de geboorte. Bovenaan zal natuurlijk de kraamzorg staan. Zorg dat die snel gebeld wordt, zodat je zo snel mogelijk hulp hebt bij het verzorgen van jou en de baby. Bedenk ook voor de rest van de mensen die hoopvol zitten te wachten op het verlossende telefoontje een plan, want je kunt het achteraf niet meer terugdraaien. Misschien willen jullie eerst een paar uur met zijn drieŽn zijn en daarna pas bezoek. Sommige mensen kiezen ervoor om na de kraamweek een borrel te houden. Andere kiezen vaste bezoektijden. Kijk wat voor jullie het meest comfortabel is.

40 weken zwanger tip

Probeer nog even van deze laatste momenten van de zwangerschap te genieten. Het is een wonderbaarlijk gevoel om een baby te dragen. Voor sommige vrouwen is het de laatste keer, dus echt een soort afscheid van een periode. Probeer er zoveel mogelijk van te genieten en laat alles maar over je heen komen!