39 weken zwanger

« 39 weken zwanger »
Je baby is zo groot als een groene meloen
39 weken zwanger - afbeelding van de baby
49 cm - 3,3 kg
39 weken zwanger - de grootte van de baby
1
Week te gaan

De laatste loodjes zijn nu écht begonnen. Jullie zijn al helemaal klaar voor de komst van jullie baby. Het kan goed zijn dat jullie deze week jullie zoon of dochter al in de armen kunnen houden. Wat een heerlijk gevoel!

Jouw baby in week 39 van de zwangerschap

In week negenendertig van de zwangerschap is de baby ongeveer 50 cm groot en weegt het rond de 3300 gram. Bij de geboorte kunnen er grote verschillen zijn in het gewicht van een baby. Alles tussen de 2500 en de 4200 gram wordt als een gezond gewicht beschouwd. Er zijn zelfs baby´s die worden geboren met een gewicht van 4500 gram of meer. Met de metingen op de echo´s zal de verloskundige of gynaecoloog jullie al een schatting gegeven hebben van het geboortegewicht.

Wordt de baby een jongen of een meisje. Misschien willen jullie het niet weten en wordt het een grote verrassing bij de bevalling! Jongetjes zijn normaal gesproken iets zwaarder en groter bij de geboorte dan meisjes.
De botten van de baby bevatten nog maar weinig kalk en zijn daardoor erg flexibel. Hierdoor kunnen ze straks makkelijker door het geboortekanaal. De schedel van de baby bestaat uit verschillende delen die kunnen schuiven, zelfs over elkaar heen! Hierdoor kan het hoofdje, het grootste deel van het lichaam van de baby, ook makkelijker door het geboortekanaal. Het kan zijn dat het hoofdje na de bevalling wat vreemd eruit ziet. Dit trekt meestal binnen een paar uur tot een paar dagen weer bij.

Zwangerschapssymptomen week 39

Jij bent ook helemaal klaar voor de bevalling. Je zult merken dat je de laatste weken sneller moe bent, vergeetachtiger en misschien ook wel sneller geïrriteerd. Rust deze weken zoveel mogelijk uit. De bevalling zal een hoop energie van je vreten en de periode daarna ook. Het kan ook zo zijn dat je geïrriteerd bent door de zenuwen. Op zich niet gek als je voor de eerste keer gaat bevallen. Je weet niet wat je te wachten staat.

Maar uiteindelijk moet de baby er toch uit. Dat kan in deze week geboren, maar kan ook pas in de 42ste week zijn. Probeer rustig te blijven als je denkt aan de bevalling. Deste minder stress, hoe makkelijker de bevalling zal zijn.

39 weken zwanger tip

Leg voor de zekerheid een vuilniszak op de passagiersstoel. Stel dat de vliezen breken als je in de auto zit, dan vangt die het meeste vocht op.