Babyshower tips

8 tips voor het organiseren van een babyshower voor je beste vriendin

Steeds vaker organiseren vriendinnen een feestje om een zwangere
vriendin in het zonnetje te zetten. Gezellig om met zijn allen een leuke
dag te organiseren rondom het aanstaande moederschap van misschien
wel je beste vriendin. Maar hoe organiseer je dit?
En wat zijn leuke activiteiten om samen te beleven?

Tip 1: Zorg dat alle goede vriendinnen erbij zijn

Misschien het meest ingewikkelde is om alle goede vriendinnen uit te nodigen; niet iedereen kent elkaar immers. Ook is het nog niet zo gemakkelijk om een datum te vinden waarop iedereen kan. Gebruik Social Media (zoals Facebook) om in contact te komen met vriendinnen (en collega?s van de zwangere) die je zelf niet kent. Zodra je contact hebt gehad met iedereen kun je een datumprikker gebruiken. Zorg dus dat je ruim op tijd bent, voordat alle agenda?s gevuld zijn. Datum geprikt? Verstuur dan bijvoorbeeld via Kaartenhuis een uitnodiging met alle informatie (zoals locatie, tijdstip, en datum). De babyshower is dan echt gepland.

Tip 2: Zorg dat de zwangere thuis is

Laat de partner van je vriendin weten dat er een babyshower gepland staat. Met de partner in het complot is het makkelijker om te zorgen dat ze ook daadwerkelijk thuis is, als jullie met z?n allen voor de deur staan. Zo zorg je ervoor dat de babyshower een verrassing blijft.

Tip 3: Maak een groepsapp aan

Tijd voor de invulling van de babyshower. Maak met alle genodigden een WhatsApp groep aan, om samen de daadwerkelijke invulling te bespreken. Ook kunnen zo de onderlinge taken verdeeld worden.

Tip 4: De babyshower zelf: Hapjes

Bij een babyshower is het leuk om lekkere hapjes mee te nemen. Maak zelf wat lekkers, of loop de supermarkt of bakker in voor gebakjes en hartigheden. Een zwangere mag niet alles eten. Lees vooraf even het volgende artikel: Wat mag je eten bij een zwangerschap

Tip 5: De babyshower zelf: Cadeautjes

De babyshower zelf is natuurlijk dé grote verrassing, maar bij de shower horen natuurlijk ook heel veel cadeautjes voor het aanstaande moederschap. Denk aan knuffels, een enorme voorraad luiers en

babykleding. Maar ook vitaminepillen als ludiek cadeau voor de aanstaande korte nachten. Spreek onderling af wie de cadeautjes haalt, via Tikkie kunnen jullie vervolgens makkelijk de kosten verdelen.

Tip 6: De babyshower zelf: Activiteiten

Naast de cadeautjes en het lekkere eten zijn er ook leuke activiteiten die jullie gezamenlijk kunnen doen. Bijvoorbeeld een vriendinnen-fotoshoot doen, een pooltje organiseren rondom de geboortedatum, de naam van het kindje voorspellen of een kennisquiz over het moederschap spelen (bij ieder goed antwoord een cadeautje aanpakken).

Tip 7: De babyshower zelf: Extern

Niet alles hoef je natuurlijk bij je vriendin thuis te organiseren. Ook kun je met z?n allen een mooie wandeling maken of uit eten gaan. Zorg eventueel op tijd voor de benodigde reserveringen.

Tip 8: Een babyshower mag niet te lang te duren

Zoals je hebt gelezen zijn er veel activiteiten mogelijk, misschien wel teveel voor iemand die zwanger is. Zorg daarom dat je alles op één dagdeel doet, zodat het niet te zwaar wordt. Juist dan blijft het leuk!