Beschuit Met Muisjes

Alles over de zwangerschap, bevalling en je baby.

Cursus borstvoeding voor mannen

Dat ik zo’n beetje de allerliefste aanstaande papa aan de haak heb geslagen, weet ik allang. Niets is hem teveel! Kopjes thee en lekkere (gezonde) dingen worden voor me gehaald; de was wordt voor me opgehangen; ik krijg hulp aangeboden bij het aantrekken van sokken en schoenen. Tel daarbij op dat ik regelmatig lekker gemasseerd word en dat iedere avond voor het slapen gaan mijn buik wordt ingesmeerd met zwangerschapsolie. Maar meegaan naar de cursus borstvoeding slaat echt alles! :26

Met partner?
Ik heb besloten dat ik graag wil proberen om borstvoeding te gaan geven aan ons kleintje en daarom had ik me opgegeven voor een cursus van 2 avonden. Op het formulier stond de vraag of je partner meekwam. Na overleg besloot mijn vriend om gezellig mee te gaan. Ik vond dat uiteraard prima.

Help!
Vorige week was de eerste avond en hij was overdag al behoorlijk geplaagd door zijn collega’s. Toen we op het punt stonden om weg te gaan, vroeg hij ineens: “Ik zal toch niet de enige aanstaande papa zijn?!” Ik zag de lichte paniek in zijn ogen en stelde voor om samen te gaan en door het raam te kijken of er meer aanstaande vaders aanwezig waren. Zo niet, dan zou hij weer naar huis gaan en mij 2 uur later ophalen. Dat was een hele opluchting voor hem. Toen we aankwamen en door het raampje gluurden, zagen we dat er best veel aanstaande papa’s waren komen opdagen, dus ons gezamenlijke ‘uitje’ ging door. Eigenlijk was het best gezellig.

Veel informatie
Zo werden behoorlijk wat fabeltjes de wereld uitgeholpen (bijvoorbeeld: wat je wel/niet zou mogen eten en drinken tijdens de borstvoedingsperiode) en veel informatie gegeven (bijvoorbeeld: welke spullen je vooral nog even niet hoeft aan te schaffen, hoe je je kindje moet aanleggen, welke vervelende dingen je kunt tegenkomen, enz.). Maar we hebben vooral veel gelachen!

Ingestuurd door: Miss T