Tips kraambezoek

Jij en de rest van jouw gezin hebben even tijd nodig om de te wennen aan de nieuwe gezinssituatie. Je wordt natuurlijk overspoelt met felicitaties en iedereen wil op kraamvisite komen. Vooral in de eerste dagen na de bevalling kan dit best wel hectisch en vermoeidend zijn. We hebben een aantal tips voor kraambezoek voor je op een rijtje gezet.

De eerste dag na de bevalling

Plan de eerste dag na de bevalling in voor je naaste familie en probeer die dag geen andere afspraken te maken.

Kraamvisite vanaf dag vier of vijf

Als je borstvoeding geeft, dan gebeurt er een heleboel de eerste vier dagen. Neem in deze dagen dan ook vooral je rust en de tijd hiervoor. Na een dag of vier kun je de eerste kraamvisite ontvangen.

Neem voldoende rust tussen de bezoekjes

Probeer niet te veel bezoekjes te plannen op dezelfde dag en zorg ervoor dat je tussen de bedrijven door even een uurtje rust neemt. Laat het kraambezoek vooraf ook even weten dat ze niet met teveel mensen tegelijk moeten komen

Houd het kort

Kraambezoekers blijven soms langer blijven zitten dan wenselijk. Hoe gezellig het vaak ook is, zorg ervoor dat de kraamvisite na een uurtje weer vetrekt, zodat jij je rust kunt nemen. Bedeel deze taak bijvoorbeeld toe aan je partner.

Kleine taken voor de kraamvisite

Jouw kraambezoek is vaak maar al te bereid om kleine taken voor je te verrichten. Ze kunnen bijvoorbeeld wat boodschappen voor je meenemen. Op deze manier onlast je ook je partner, die het vaak toch al druk heeft met de verzorging van de gasten, vooral als de kraamhulp weer naar huis is.

Dagje voor jullie samen

In deze, vaak hectische week is het echt een aanrader om een dag even helemaal geen bezoek in te plannen. Gewoon een lekker dagje voor jou en je gezin alleen kan je veel energie geven.

Neem je tijd

De praktijk wijst uit dat vrouwen die te weinig rust nemen, sneller compicaties kunnen krijgen met de borstvoeding. Plan dan ook niet meer dan twee afspraken per dag. Je kraamvisite begrijpt het maar al te goed dat je even niemand wilt ontvangen.

Geniet!

Geniet van de feestvreugde en de aandacht en rust lekker uit!