Beschuit Met Muisjes

Alles over de zwangerschap

Uitslag vlokkentest

Wachten
Drie weken van een mensenleven stelt natuurlijk niets voor. Maar er zit toch een behoorlijk verschil in de beleving van tijd. Zo duurt het wachten voordat je vakantie begint altijd langer dan je vakantie zelf.
Maar drie weken wachten op de uitslag van een vlokkentest die je leven gaat bepalen, is zenuwslopend! Ik heb de afgelopen week van alles geprobeerd om mezelf af te leiden, maar niets hielp. Mijn gedachten bleven in hetzelfde cirkeltje ronddraaien: “Wat nu als ons kindje niet gezond is..?” En afgelopen maandag brak ik. Ik was doodop en ik kon niet anders dan huilen.

Wel of niet vertellen
Ik ben inmiddels 13 weken zwanger en op de een of andere manier wil ik zo graag de wereld laten weten dat ik in verwachting ben van ons kleintje. Zondagochtend was ik al onrustig en mijn vriend werd gek van mijn gedraai. Zondagavond gingen we een stukje wandelen in de buurt, zodat ik misschien beter zou slapen dan de nachten ervoor. Maar stiekem liepen we richting het huis van mijn opa en oma. Toen we bijna bij hun huis waren, bleef ik staan dralen. Mijn vriend wilde weten wat er was en ik vertelde dat ik het zó graag wilde vertellen, maar dat ik het ook zo eng vond. Uiteindelijk hebben we aangebeld en toen we een half uurtje binnenzaten, hebben we opa en oma ingelicht. “Jullie worden overgrootouders!” vertelde ik trots. Mijn opa en oma waren helemaal overdonderd en erg blij voor ons. Gelukkig hebben ze beloofd om écht nog 2 weken hun mond te houden.

Naar het werk
Maandagochtend had ik een afspraak met mijn directeur: een man met wie ik het erg goed kan vinden en die ik graag wilde vertellen wat er op dit moment speelt in mijn leven. Nadat ik mijn verhaal had verteld en de nodige lieve woorden had gehoord, vertelde hij mij dat hij het verstandig vond als ik de overige (twee) directieleden ook zou inlichten. Gelukkig hadden ze allebei tijd voor mij en ik heb mijn verhaal nog twee keer verteld. Ze reageerden ontzettend lief en meelevend en wensten ons veel sterkte. Daarna ben ik weer naar huis gereden. Dat viel niet mee, want ik zat te huilen achter het stuur. Ik was emotioneel helemaal uitgeput. De rest van de middag heb ik liggen slapen.

Steun
Ik had een goede vriend verteld wat er aan de hand was en hij zou dinsdagmiddag met zijn vrouw langskomen om gezellig bij te kletsen en om me te steunen. ’s Middags stonden ze voor de deur. Ze hadden een kaart meegenomen en toen ik die las, barstte ik weer in tranen uit. :B De tekst die erin stond, raakte me en ik wenste me gelukkig met zulke lieve vrienden. Nadat we hadden gekletst over hun bruiloft en de baby, ging de telefoon. Ik verwachtte dat het mijn vriend zou zijn, want hij maakte zich de laatste dagen behoorlijk zorgen om me. Maar nee hoor!
Voor ik eigenlijk doorhad wie ik aan de lijn had, zei de stem aan de andere kant: “Ik heb de uitslag al binnen en jullie kindje is gezond.” Ik wist echt niet wat me overkwam, het goede nieuws drong niet eens tot me door. De dokter van het Radboud vertelde me toch dat ze écht de uitslag al binnen had (binnen 1,5 week) en dat ons kindje helemaal gezond is. Wat we nog niet weten, is of ons kindje drager is, maar dat horen we later nog. Mijn beste vriend had meteen door wat er aan de hand was en knuffelde me plat toen hij het hoorde. Volgens mij heb ik zelfs nog staan huilen van opluchting, maar ik kan me er niets meer van herinneren.

De uitslag
Na die dikke knuffel heb ik mijn vriend gebeld en ik zei: “Je wordt papa! We hebben de uitslag binnen en ons kindje is gezond!” Ik hoorde eerst het ongeloof aan de andere kant en toen de blijdschap. Hij heeft meteen zijn ouders gebeld en ik de mijne. Iedereen was door het dolle heen: we worden papa, mama, opa’s en oma’s! Daarna heeft hij zijn managers ingelicht en die stuurden hem meteen naar huis om het te vieren, maar niet voordat de hele afdeling was ingelicht over zijn aanstaande vaderschap.

Cadeautjes
Toen mijn vriend thuiskwam, zijn we naar de stad gegaan met onze vrienden en hebben we een cadeautje mogen uitzoeken voor de kleine. We hebben echt een superschattig pakje uitgekozen en ik staar er al naar vanaf het moment dat ik wakker ben. Mijn schoonvader belde me ‘s avonds op om te vertellen dat hij na zijn werk meteen naar de speelgoedwinkel was gereden voor een cadeautje.

De hele wereld
Gisteravond heb ik nog een paar vriendinnen gebeld en mijn beste vriendin moest huilen van blijdschap. Ze is zo blij voor ons dat het nu allemaal goed is. Vandaag ga ik weer naar mijn werk, maar nu met goed nieuws: eind januari wil ik zwangerschapsverlof! :20 En vanaf vandaag mag de hele wereld weten dat we een kleintje verwachten. Ook al regent het vandaag nog zo hard, bij mij schijnt vanaf nu de zon.

Liefs Miss T