Thuisbevalling nadine

Ik kreeg tegen 13:30 uur weeŽn en dacht eerst dat het weer voorweeŽn waren. Dat was een week eerder ook zo, maar ze kwamen nu wat sneller achter elkaar. Mijn (ex)man vertrouwde het niet en belde de vroedvrouw. Toen zij er tegen 15:00 uur was, waren de weeŽn behoorlijk toegenomen en had ik al negen centimeter ontsluiting. Mijn (ex)man en ik hadden eigenlijk gepland dat we in het ziekenhuis zouden bevallen, maar de vroedvrouw dacht echter dat we thuis wilde bevallen. Dus zei de vroedvrouw dat als ik naar het ziekenhuis wilde, we direct moesten gaan en ik moest bij haar in de auto. Op dat moment kreeg ik een wee en zei:ĎNee nee, ik wil thuis bevallen!í. Die beslissing was dus vrij spontaan! Alles werd klaargezet voor een thuisbevalling. De kraamhulp werd gebeld en tegen 15:45 uur had ik de persweeŽn. Een half uur later, om 16:16 uur, is mijn zoontje Sydney geboren.

Ik ben reuze blij dat ik toch voor de thuisbevalling heb gekozen! Het was echt zo fijn om in mijn eigen vertrouwde omgeving te liggen. Na de bevalling heb ik me gedoucht en werd het bed door de vroedvrouw en kraamhulp verschoond. Daarna kon ik lekker weer het bed in, met mijn zoontje naast me.

Toen heb ik mijn ouders gebeld. Eigenlijk hadden we afgesproken dat ik dat zou doen wanneer ik naar het ziekenhuis ging om te bevallen. Ze wisten dus nog van niets! Mijn vader pakte de telefoon op en ik zei:ĎPap ik heb een zoontje!í. Zegt hij heel droog:ĎHoe kan je dat nu al weten, je moet toch nog naar het ziekenhuis?í. Ik heb dubbel gelegen en vergeet dit nooit meer!

Ik kan echt iedereen adviseren, waarvan de vroedvrouw zegt dat je thuis kunt bevallen, dat ook te doen. Als ik weer zwanger ben, zal ik zeker weer thuis bevallen (als alles goed is natuurlijk!).. Mocht er iemand vragen hebben met betrekking tot mijn thuisbevalling of thuis bevallen in het algemeen, beantwoord ik ze graag.

Ingestuurd door: Nadine.