Beschuit Met Muisjes

Alles over de zwangerschap

Thuisbevalling nadine

Ik ben dus bijna 7 jaar geleden thuis bevallen.

Ik kreeg zo tegen 13.30 uur weeën dacht eerst dat het weer voorweeën waren als de week ervoor maar ze kwamen nu wat sneller achter elkaar en mijn (ex)man vertrouwde het niet en belde de vroedvrouw in de tijd tot dat ze bij ons was waren de weeën behoorlijk toegenomen en toen ze daar was tegen 15.00 uur had ik al 9 cm ontsluiting.
Mijn (ex)man en ik hadden eigenlijk in gedachten dat we in het ziekenhuis zouden bevallen maar de vroedvrouw dacht dat we thuis wilde bevallen.
Dus zei de vroedvrouw als ik naar het ziekenhuis wilde moesten we direct gaan en ik moest bij haar in de auto maar op dat moment kreeg ik een wee en zei nee nee ik wil thuis bevallen dus het was nogal vrij spontaan die thuisbevalling.

Dus alles werd klaar gezet voor een thuis bevalling de kraamhulp werd gebeld en tegen 15.45 uur had ik de persweeën en om 16.16 uur is mijn zoontje Sydney geboren.

Ik ben echt reuze blij dat ik toch voor de thuisbevalling heb gekozen het was echt zo fijn om in je eigen vertrouwde omgeving te liggen.
Na de bevalling heb ik me gedoucht en werd het bed door de vroedvrouw en kraamhulp verschoond ik kon daarna lekker weer het bed in met mijn zoontje naast me.

Toen heb ik me ouders gebeld, we hadden eigenlijk afgesproken dat ik zou bellen als ik naar het ziekenhuis ging als ik op het punt stond te bevallen dus ze wisten nog van niks, me vader pakt de telefoon op en ik zeg pap ik heb een zoontje, me vader heel droog zo van hoe wil je dat nu al weten je moet toch nog naar het ziekenhuis .. nou ik heb dubbel gelegen en vergeet dit dus nooit meer.

En ik kan echt iedereen adviseren waarvan de vroedvrouw zegt dat je kunt thuis bevallen het ook te doen ik zal zeker weer thuis bevallen (als alles goed is natuurlijk) als ik weer zwanger ben.

Als er iemand nog vragen heeft m.b.t. mijn thuisbevalling beantwoord ik ze graag.

Ik hoop dat jullie er wat aanhebben en deel mijn ervaring met bevallen graag.

Ingestuurd door: Nadine