Beschuit Met Muisjes

Alles over de zwangerschap, bevalling en je baby.

Milan’s weg naar buiten

De nacht van 9 op 10 maart 2005 braken om kwart voor 4 mijn vliezen. Vruchtwater opgevangen, deze was helder dus we hoefde niet meteen de verloskundige te bellen.

Na +/- 15 minuten begonnen de eerste krampjes. ’s Morgens om 8:30 uur de verloskundige gebeld. Gelukkig had Willy Brueheim zelf dienst. Ik had vanaf het begin van mijn zwangerschap haar gehad als verloskundige en pas in januari is zij samen met 2 andere verloskundigen samen gaan werken.

Ik moest terugbellen als de weeën 2 uur lang om de 3 a 4 minuten kwamen. Eerst zaten we beneden en hebben de weeën geklokt. (tv met klok in beeld). Later ben ik onder de douche gaan zitten. (tuinstoel). Om 11:30 de verloskundige gebeld, ze was er om 12:00. Ik had pas 1 cm ontsluiting.

Ze zou pas weer om 21:00 terug komen, maar ze merkte aan mij dat de weeën toch al snel kwamen dus ze zou om 17:00 terug komen. Ze was er om 16:00. Ik kon de weeën moeilijk opvangen, werd dizzy en begon te hyperventileren. Lang leve de zwangerschapscursus! Ik had ook nog maar 3 a 4 cm.

We moesten van de verloskundige de kraamcentrum bellen, de kraamverzorgster (Monique) was er om 17:30.

De verloskundige zou om 19:00 weer terugkomen. Monique de kraamhulp mocht niet van mijn zijde wijken. Ik kreeg persdrang en de weeën stoppen niet meer. Ik kreeg het zelfs op de piek van de wee heel erg benauwd. Ik heb al die tijd totdat de verloskundige om 19:00 kwam de persdrang op moeten houden.

Ik had 10 cm YES!!!! Mag je eindelijk persen, stoppen de weeën. Ik werd ingeknipt en om 19:22 is onze zoon MILAN LUCAS SIMON geboren 3400 gram ,( achteraf klopte dit niet echt want de weeghaak van de verloskundige gaf 3400 gram aan en die van de kraamhulp 36 nog wat, maar we hebben 3400 aangehouden)
51 cm en schedel omtrek 36,cm.

Ik werd gehecht lekker gaan douchen en wat gegeten, familie gebeld en genieten maar.

Ingestuurd door: Anoniem