Beschuit Met Muisjes

Alles over de zwangerschap

Hoogzwanger de zomer door

Na de bijna tropische warmte van de afgelopen dagen kan ik nu even bijkomen. De temperatuur gaat de komende dagen nog verder onderuit naar voor mij ideale waarden. Sommige mensen reageerden nogal lacherig toen ik vertelde dat ik aan het einde van de zomer ben uitgerekend. “Als er dan maar geen hittegolf komt!” of “Jij gaat het vast zwaar krijgen!” waren veelgehoorde opmerkingen. Ik nam het allemaal met een flinke korrel zout. Gewoon lekker rustig aan doen, voldoende koele drankjes bij de hand, dan moest dat wel goedkomen. Dacht ik. Niet dus.

De afgelopen dagen lag ik ‘s middags voor pampus en kwam ik ‘s avonds pas weer een beetje tot leven. De roze wolk was even ver te zoeken! Ik voelde me soms net een uitgewrongen vaatdoek. Ik was te moe om ook maar iets te doen, te lamlendig om ook maar even om een boodschap te gaan en ik kreeg dikke voeten op de koop toe. Gelukkig heb ik van mezelf nogal stakerige voetjes, dus het viel niet echt op. Maar MIJ viel het natuurlijk wel op! Gelukkig is de zomer nog maar net begonnen en komen hittegolven vooral in de maanden juli en augustus voor… Ik kan niet wachten.

Eind augustus, en dan bedoel ik ook echt eind augustus (de laatste dag van augustus) ben ik uitgerekend. Dat betekent dus dat ik hoogzwanger de zomer door moet! Gelukkig heb ik nu wel het perfecte excuus om veel ijsjes te eten én om iemand om die lekkere koude versnaperingen te sturen. Ik ben immers al 32 weken zwanger? Gelukkig heb ik een hele lieve man en een snackbar om de hoek. Wat dat betreft hebben wij het goed getroffen.

Nu ben ik de laatste hand aan het leggen aan de babykamer. Ik had nooit gedacht dat ik nog eens stapelverliefd en volkomen in de wolken boven een ledikantje zou hangen, mij voorstellend hoe het zou zijn wanneer daar onze kleine in ligt. Ik schik de knuffeltjes, bekijk nogmaals alle babykleertjes, ruik aan de flesjes Zwitsal en ben volkomen vertederd door de beroemde prentjes van Bessie Peage. Gekocht op Marktplaats, waar ik nog tientallen biedingen heb lopen op allerhande babyspullen. Ik zucht, glimlach en bedenk me dat het leven goed is. Mits de temperatuur beneden de 22 graden Celsius blijft…

Ingestuurd door: Korinda