Beschuit Met Muisjes

Alles over de zwangerschap

Hoe verwerk je 6 miskramen?

Ik heb nu in totaal 6 miskramen gehad maar heb daar tegenover ook weer 7 gezonde kinderen op de wereld gezet. Tijdens mijn eerste zwangerschap 21 jaar geleden zat ik echt op die beroemde roze wolk ik had nergens last van alleen dat ik was snibbig was en mijn stiefvader het bij mij moest ongelden maar voor de rest verliep alles perfect … ook de bevalling en de tijden daarna ging het heel erg goed ik had een schat van een kind het was echt een kindje om door een ringetje te halen.

Toen zij bijna 1 jaar was, was ik weer zwanger, en toen begon de ellende, in eerste instantie ging alles goed tot dat ik een week of 8 was toen begon ik bruine afscheiding te verliezen, maar ach zeggen ze dan, dat is oud bloed en kan geen kwaad en het hartje klopte ook nog dus ik hoefde mij geen zorgen te maken. Maar met 10 weken zwangerschap werd de afscheiding anders en werd er een echo gemaakt en toen was het einde verhaal, het hartje klopte niet meer ik had een miskraam en ben toen gelijk gecurreteerd. In eerste instantie stond ik hier niet zo bij stil … tuurlijk vond ik het vreselijk maar ik besefte ook dat de natuur zijn werk had gedaan en daar kon ik mij vrij snel bij neerleggen.

In oktober van dat zelfde jaar was ik weer zwanger en heb ik een gezonde zoon gekregen ik heb alleen niet meer op die roze wolk gezeten omdat ik toen voor alles bang werd … ik was bang om ook dit kindje te moeten verliezen … maar gelukkig is alles toen goed gegaan.

Zo heb ik tussen mijn 7 kinderen door 4 miskramen gehad.

Mijn huwelijk eindigde en ik ben toen gescheiden toen mijn jongste zoon goed 1 jaar was. Ik kreeg een scharrel met een man en ben toen zwanger van hem geraakt wat totaal niet de bedoeling was want ik slikte toen de pil maar ik slikte toen ook antibioticum wat de werking van de pil tegen hield. Ik had niet eens in de gate dat ik zwanger was want op het moment dat ik ongesteld moest worden begon ik ook te vloeien alleen was dit wel heel er extreem. Ik had geen overdreven buikpijn maar het bloed gutste gewoon langs mijn benen weg … ik ben toen naar de huisarts gegaan en die constateerde dus een miskraam en heeft me naar het ziekenhuis gestuurd en daar ben ik diezelfde dag nog gecurreteerd. Ik was er net op tijd bij want ik had in korte tijd behoorlijk wat bloed verloren.
Dat was miskraam 5 … ik heb hier helemaal niet bij stil gestaan omdat ik niet bewust heb geweten dat ik zwanger was.

Ik ben in 2005 opnieuw getrouwd en in mei 2006 ben ik gestopt met de pil … en ik was in november zwanger. Alles verliep goed … een beetje slechte start gehad met iets bloedverlies maar zo te zien ging met het kindje ging alles goed het groeide goed en het hartje klopte goed en het bloedverlies hield ook op …. met 8 weken en 5 dagen nog een hele mooie echo gehad maar 2 weken later storte mijn wereld echt in toen bleek dat het hartje niet meer klopte… het leek wel of ik al het verdriet van de vorige 5 miskramen er nu in 1 keer uit kwam …. helaas deden ze in dit ziekenhuis moeilijk over het curreteren want hier doen ze het onder plaatselijke verdoving en dat wilde ik niet maar ik wilde het kindje ook niet spontaan verliezen … dus werd ik op de wachtlijst gezet en liep ik nog de kans om het kindje vanzelf te verliezen …. ik kon over 2 weken terecht voor een curretage … gelukkig begon ik eerder te vloeien en ben ik zondags opgenomen om ’s maandags te worden gecurreteerd ….. met deze miskraam zit ik dus op 6 miskramen in totaal maar deze laatste miskraam heeft om een niet te verklaren reden de meeste impact op me gehad.

En nu Nikkie* er ook nog eens bij is gekomen valt alles me zwaar en ben ik niet alleen bezig haar overlijden te verwerken maar ook nog eens die 6 miskramen en dat valt niet mee. Ik hoop echt dat de natuur me binnenkort goed gezind is en dat ik straks een normale zwangerschap mag krijgen en een gezond kindje op de wereld mag zetten.

gr. Nicole